top of page

Ontdek Amsterdam met het hele gezin vanuit Valerius Boutique Hotel | 12 leuke activiteiten


Ontdek Amsterdam met het hele gezin tijdens een verblijf in het Valerius Boutique Hotel in Wormer, Noord-Holland. Op slechts 25 minuten rijden van de bruisende stad en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, is Amsterdam de perfecte bestemming voor een gezinsuitje. Terwijl je geniet van de comfortabele accommodaties van het hotel, zijn er tal van attracties in de stad om te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, wetenschap, kunst, wilt genieten van de prachtige parken, of gewoon shoppen, Amsterdam heeft voor elk wat wils. En met een trein die vertrekt vanaf het nabijgelegen Wormerveer station, ben je in no-time in het hart van Amsterdam. Hier zijn 12 leuke activiteiten om met het hele gezin te doen tijdens je verblijf.


Ontdek Amsterdam met het hele gezin vanuit Valerius Boutique Hotel | 12 leuke activiteiten
Ontdek Amsterdam met het hele gezin vanuit Valerius Boutique Hotel | 12 leuke activiteiten

Amsterdamse Bos - Het Amsterdamse Bos is een geweldige plek om te genieten van de natuur en veel verschillende activiteiten te ondernemen. Er zijn speeltuinen, klimparcoursen, een geitenboerderij en zelfs een zwemstrandje voor de kinderen. Er zijn veel wandel- en fietspaden om te verkennen en er is altijd wel iets te doen in het park. Het park is zeer goed onderhouden en biedt het hele jaar door activiteiten en evenementen voor het hele gezin.


Grachtenrondvaart - Amsterdam staat bekend om zijn grachten en de beste manier om de stad te ontdekken is per boot. Er zijn veel rondvaartboten die door de grachten varen en je kunt onderweg genieten van de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis van de stad. Er zijn ook speciale kinderrondvaarten waarbij de kapitein vertelt over de geschiedenis van de stad op een manier die voor kinderen begrijpelijk is. Het is een leuke manier om de stad te ontdekken en een echte aanrader voor gezinnen.


Anne Frank Huis - Bezoek het beroemde Anne Frank Huis om meer te leren over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het leven van Anne Frank. Het is een belangrijk historisch monument en een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.


Nemo Science Museum - Kinderen zullen genieten van de interactieve tentoonstellingen en activiteiten in dit wetenschapsmuseum. Laat ze op een leuke en educatieve manier leren over wetenschap en technologie.


Moco Museum - Dit museum heeft een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken, waaronder werken van Banksy en Warhol. Het is een leuke en interessante ervaring voor kinderen en gezinnen.


Het Vondelpark - Het Vondelpark is een prachtig park waar kinderen kunnen spelen, fietsen, skaten, picknicken en genieten van de natuur. Er zijn ook speeltuinen en openluchtvoorstellingen in de zomermaanden.


Het Rembrandt House - Bezoek het voormalige huis van de beroemde Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn en krijg een kijkje in zijn leven en werk. Kinderen kunnen hier ook zelf aan de slag met tekenen en schilderen.


Artis - Een bezoek aan de dierentuin in Amsterdam is een geweldige manier om een dag door te brengen met het hele gezin. Artis biedt een breed scala aan dieren en tentoonstellingen, waaronder een aquarium en een planetarium.


Het Rijksmuseum - Bekijk een uitgebreide collectie kunstwerken en voorwerpen die de Nederlandse geschiedenis weergeven in het beroemde Rijksmuseum. Het is een must-see attractie voor gezinnen.


Het Van Gogh Museum - Een ander beroemd museum in Amsterdam is het Van Gogh Museum, dat gewijd is aan het leven en werk van Vincent van Gogh. Kinderen en gezinnen kunnen zijn beroemde schilderijen en tekeningen bekijken.


Het Nederlands Scheepvaartmuseum - Leer alles over de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis in dit museum. Kinderen kunnen zich verkleden als zeeman of piraat en er is ook een interactieve tentoonstelling voor kinderen.


De Negen Straatjes- Verken de pittoreske straatjes van Amsterdam en ontdek een breed scala aan boetieks, cafés en restaurants. Het is een leuke plek om te wandelen, winkelen en te genieten van het Amsterdamse straatleven.


Het Tropenmuseum - Dit museum richt zich op de kunst, cultuur en geschiedenis van niet-westerse samenlevingen en biedt interactieve tentoonstellingen voor kind


Kortom, Amsterdam heeft veel te bieden voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar leuke en educatieve activiteiten. Van historische monumenten tot moderne kunstmusea en prachtige parken, er is voor elk wat wils. Het Valerius Boutique Hotel in Wormer Noord-Holland ligt op slechts 25 minuten rijden van Amsterdam en is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Boek je verblijf en ontdek wat Amsterdam te bieden heeft voor het hele gezin!


bottom of page