top of page

Duurzaam en eco-vriendelijk overnachten in het Valerius Boutique Hotel

Als je op zoek bent naar een hotel waar je kunt genieten van een eco-vriendelijke overnachting, dan is het Valerius Boutique Hotel de perfecte keuze. Dit hotel is niet alleen mooi en comfortabel, maar ook ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Hier zijn een aantal voorbeelden van de manieren waarop het hotel zijn steentje bijdraagt aan een groenere toekomst:


Laag energieverbruik tijdens je overnachting

Het Valerius Boutique Hotel heeft er alles aan gedaan om het energieverbruik van de kamers zo laag mogelijk te houden. Zo worden er bijvoorbeeld warmtepompboilers gebruikt om het water te verwarmen en is de vloerverwarming in de kamers het meest energiezuinige systeem om de kamers te verwarmen. De ramen zijn voorzien van extra zonwerende en geluidswerende folie, waardoor er geen energie verloren gaat bij het koelen of verwarmen van de kamer.


Hybride systeem met CV-ketel voor hele koude dagen

Op de hele koude dagen wordt er een hybride systeem met een CV-ketel gebruikt om ervoor te zorgen dat het hotel ook tijdens de koudste dagen van het jaar voldoende warmte kan bieden.


Goed geïsoleerd en warmteterugwinning ventilatie

Het hotel is goed geïsoleerd en er wordt gebruik gemaakt van een warmteterugwinning ventilatie. Dit betekent dat de warme lucht uit de kamers wordt afgevoerd en de verse lucht van buiten wordt verwarmd met behulp van deze warme lucht. Hierdoor hoeft er minder energie gebruikt te worden om de kamers op de gewenste temperatuur te houden.


Duurzame inrichting

Bij de inrichting van het hotel zijn duurzame materialen gebruikt. Zo zijn de bedden 100% recyclebaar en is de tijk van het bed gemaakt van plastic uit de zee. Daarnaast zijn de navulbare flacons voor de badkamerartikelen gemaakt van tarwestro en dus eco-vriendelijk.


Afval

Als eco logies streeft ons hotel naar minder afval. Dit wordt gerealiseerd door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Ook wordt het afval gescheiden in karton, plastic en tuinafval. Verantwoorde wegwerpartikelen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en er wordt gestreefd naar zero waste, bijvoorbeeld door het voorkomen van voedselverspilling en het minimaliseren van het afval dat wordt geproduceerd.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het Valerius Boutique Hotel stimuleert lokaal toerisme door lokale wandel- en fietsroutes aan te bieden en zelf ook fietsen en e-bikes te verhuren. Er zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen en het hotel is toegankelijk voor mindervalide gasten. Daarnaast worden er boodschappen gedaan met de elektrische bakfiets en wordt er samengewerkt met lokale leveranciers.


Toiletten

Een ander aspect waar we op letten, is het waterverbruik in de toiletten. Bij het ontwerp van het hotel hebben we daarom gekozen voor toiletsystemen die het waterverbruik reduceren tot maximaal 4 liter per spoelbeurt. Maar we gaan nog een stapje verder met onze revolutionaire publieke toiletten. Deze automatische toiletten spoelen namelijk alleen door wanneer je klaar bent, niet terwijl je zit. Hierdoor besparen we ongeveer duizend liter water per jaar.


Koffie en thee: fairtrade en biologisch

Bij Valerius Boutique Hotel vinden we het belangrijk om onze gasten te voorzien van eerlijke en duurzame koffie en thee. Daarom serveren we alleen koffie met het Max Havelaar Fairtrade & Rain Forest Alliance keurmerk en biologische thee zonder zakjes, alleen in grootverpakkingen. Op deze manier dragen we bij aan een betere wereld voor mens en milieu.


Schoonmaakmiddelen

Ook qua schoonmaak gaan we voor duurzaamheid. We maken gebruik van biologisch-afbreekbare, plantaardige, 100% natuurlijke, recyclebare en microplasticvrije schoonmaakproducten. Zo zorgen we niet alleen goed voor onze hotelgasten, maar ook voor het milieu.


Boodschappen

Onze boodschappen doen we tegenwoordig vaak met de elektrische bakfiets. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met lokale leveranciers. Op deze manier stimuleren we lokaal ondernemerschap en verminderen we onze CO2-uitstoot.


Housekeeping

Om water, energie en chemicaliën te besparen, stimuleren we onze hotelgasten om de housekeeping over te slaan. Als beloning krijgen ze een voucher ter waarde van €5, te besteden in onze bar. Zo kunnen onze gasten genieten van een drankje en dragen ze bij aan een duurzamer verblijf.


Toiletpapier

Bij Valerius Boutique Hotel gebruiken we 100% boomvriendelijk en duurzaam wc-papier. Het merk dat wij gebruiken, The Good Roll, doneert bovendien 50% van de winst aan de bouw van toiletten wereldwijd. Het wc-papier is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen.


Warmtepomp en vloerverwarming

Voor het aanmaken van warm water maken we gebruik van warmtepompboilers en een hybride warmtepomp. Hierdoor voorzien we onze gasten op een duurzame manier van warm water. Daarnaast zijn alle hotelkamers voorzien van vloerverwarming. Dit is niet alleen lekker voor warme voetjes, maar ook de meest energiezuinige manier om de kamers te verwarmen.


De ramen

Onze ramen hebben een extra zonwerende en geluidswerende folie en kunnen niet open. Op deze manier gaat er geen energie verloren bij het koelen of verwarmen van de kamer. Ook is er geen geluidslek en houden we alle insecten buiten.


WTW-ventilatie

Een ander duurzaam kenmerk van ons Valerius Boutique Hotel is het ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Dit systeem zorgt ervoor dat er voortdurend verse lucht in de kamers wordt aangevoerd, terwijl de gebruikte lucht wordt afgevoerd. Maar wat maakt ons WTW-ventilatiesysteem nu zo duurzaam?


In een traditioneel ventilatiesysteem gaat er veel warmte verloren, omdat de afgevoerde lucht niet wordt hergebruikt. Bij ons WTW-systeem wordt de warme lucht uit de kamer afgezogen en de warmte wordt teruggewonnen. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om de koude lucht van buiten op te warmen. Hierdoor wordt er minder energie gebruikt om de kamer op de gewenste temperatuur te krijgen.


Dit leidt niet alleen tot een laag energieverbruik, maar het is ook beter voor de luchtkwaliteit in de kamer. Bovendien is ons WTW-ventilatiesysteem veel efficiënter dan een traditioneel ventilatiesysteem en zorgt het voor een comfortabel binnenklimaat.


Licht

Ook ons geavanceerde led-lichtsysteem is duurzaam en energiezuinig. In plaats van traditionele lampen gebruiken wij led-verlichting. Dit type verlichting gaat veel langer mee en verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting. Bovendien worden de lichten in de kamer automatisch aan- en uitgeschakeld door middel van aanwezigheidsmelders. Zo voorkomen we onnodig energieverbruik.


De Bedden

Het comfort van onze gasten staat bij ons hoog in het vaandel, daarom hebben we gekozen voor heerlijke bedden die 100% recyclebaar zijn. Zo is de tijk van het bed gemaakt van plastic uit de zee, waar dan weer garen van wordt gemaakt. Hierdoor verminderen we niet alleen ons afval, maar dragen we ook bij aan de schoonheid van onze oceanen.


Onze amenities

In onze badkamers gebruiken we geen kleine wegwerpflacons meer voor onze amenities, maar uitsluitend nog navulbare flacons. Bij ons zijn deze flacons gemaakt van tarwestro en zijn daardoor eco-vriendelijk. Hierdoor verminderen we de hoeveelheid plastic afval en dragen we bij aan een duurzamere toekomst.


Conclusie

Duurzaamheid is een belangrijk aspect geworden in ons dagelijks leven en in de reisindustrie. Wij bij Valerius Boutique Hotel streven ernaar om onze gasten te voorzien van een eco-vriendelijke overnachting.


Maar duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor ons hotel, het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen door bewuste keuzes te maken en ons gedrag aan te passen. Door bijvoorbeeld minder water te gebruiken tijdens het douchen, het uitschakelen van apparaten die niet in gebruik zijn, minder plastic te gebruiken en vaker te kiezen voor duurzame producten. Zo kunnen we samen werken aan een betere toekomst voor onze planeet.


Als u bij Valerius Boutique Hotel verblijft, kunt u erop vertrouwen dat we ons uiterste best doen om onze ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere wereld. Maar we zijn er nog niet. We blijven ons voortdurend ontwikkelen en zoeken naar nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Samen kunnen we een verschil maken.

Comments


bottom of page