top of page

Wandel het Trekvogelpad en overnacht na etappe 3 in stijl bij Valerius Boutique HotelHet Trekvogelpad is een lange-afstands-wandel-route die door Nederland loopt en een van de meest populaire wandelpaden van het land is. De route volgt de trekroute van vogels en loopt van het Noordhollandse plaatsje Bergen aan Zee, via de Nederlandse kust, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug naar de Duitse grens bij Enschede. Een van de etappes van deze route loopt van Noordeinde via de Rijp, Spijkerboor, Wormer- en Jisperveld naar Haaldersbroek. Het Valerius Boutique Hotel ligt daarbij perfect op deze route.


3de etappe Trekvogelpad

Deze etappe van het Trekvogelpad is ongeveer 20 kilometer lang en neemt wandelaars mee door het prachtige Noord-Hollandse landschap. De route begint in Noordeinde, een klein dorpje in de gemeente Alkmaar. Vanuit hier loopt de route via de pittoreske plaats De Rijp naar Spijkerboor. De Rijp staat bekend om haar historische huizen en smalle straatjes, terwijl Spijkerboor vooral bekend is vanwege de oude fortificaties uit de tijd van de Stelling van Amsterdam.


Uniek natuurgebied

Vanuit Spijkerboor gaat de route verder door het Wormer- en Jisperveld, een uniek natuurgebied dat voornamelijk bestaat uit plassen, veenweiden en rietlanden. Dit gebied is de perfecte plek om vogels te spotten, waaronder de grutto, kievit, tureluur en de zeldzame kemphaan en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Na het doorkruisen van het Wormer- en Jisperveld komt de route aan in Haaldersbroek, een klein dorpje dat bekend staat om haar historische boerderijen.


Overnachten

Het Valerius Boutique Hotel ligt aan de rand van Wormer en biedt een fantastische plek om te overnachten voor wandelaars die deze etappe van het Trekvogelpad willen lopen. Het hotel beschikt over comfortabele hotelkamers en een heerlijke dagschotel en ontbijt. Kom tot rust op ons dakterras of lekker loungen voor de open haard in deze voormalige kerk. Locatie, Wormer, Zaanstreek, Noord-Holland.


Voor lokale wandelroutes klik hier. N.b. Station Wormerveer ligt op 3 km afstand.Comments


bottom of page