top of page

De Kleurrijke Pracht van van Noord-Holland: Ontdek de Tulpen- en Bloembollen routesIn het voorjaar trekken de kleurrijke bloemenvelden veel toeristen van over de hele wereld aan. De meeste bollenvelden bloeien tussen begin april en begin mei. Als eerste zijn de krokussen en narcissen aan de beurt, gevolgd door de hyacinten en de vroege tulpen. De bloei van de bloemen is uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden in februari, maart en april.


Bollenroute rondom Egmond

De bollenvelden rondje begint bij Noord Bakkum in het zuiden, vervolgens naar De Hoge weg en eindigt bij het Woud in het noorden. Je volgt de witte bordjes met 'Bollenroute', die je op ieder willekeurig punt van de route kunt beginnen. Het rondje zelf is ongeveer 20km. De Route zelf begint op de hoek van de Limmerweg en Duinweg, net buiten Noord-Bakkum.Vertrek vanuit Valerius Boutique Hotel - overnachten in de bollenstreek

Inclusief vertrek en aankomst van Valerius Boutique Hotel is deze prachtige ronde 66 km en dus goed te doen met de elektrische fiets of auto. Klik hier de volledige downloadbare routebeschrijving in Noord Holland eventueel.


De Kop van Noord-Holland

De Kop van Noord-Holland staat bekend om zijn prachtige bloemenvelden, vooral die van de tulpen. Er zijn verschillende routes beschikbaar om deze prachtige bloemenvelden te verkennen. Hier zijn enkele van de beste tulpen- en bloembollen-routes in de Kop van Noord-Holland:


De Tulpenroute

De Tulpenroute is een populaire route die begint in Anna Paulowna en loopt door de omliggende dorpen. De route is ongeveer 100 kilometer lang en neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Tijdens deze route kun je genieten van de prachtige kleuren van de tulpenvelden, maar ook van de bollenvelden met hyacinten, narcissen en krokussen. De route is gemakkelijk te volgen en er zijn verschillende stops onderweg waar je de bloemen van dichtbij kunt bekijken.


De Bloembollen-route

De Bloembollen-route is een andere mooie route door de Kop van Noord-Holland. De route begint in Den Helder en loopt door de omliggende dorpen. Deze route is ongeveer 60 kilometer lang en neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Tijdens de route kun je genieten van de kleurrijke tulpen- en andere bloemenvelden, maar ook van historische molens, gezellige dorpjes en prachtige kustgebieden.


De Keukenhof Tulpenroute

Als je de echte Nederlandse bloementuin ervaring wilt beleven, dan is de Keukenhof Tulpenroute iets voor jou. De Keukenhof is een van de grootste bloementuinen ter wereld, gelegen in Lisse, op ongeveer een uur rijden van de Kop van Noord-Holland. De Keukenhof Tulpenroute is een prachtige route van ongeveer 35 kilometer lang die begint bij de Keukenhof en door de omliggende dorpen loopt. Je zult onderweg genieten van de prachtige kleuren van de tulpen en andere bloemen, terwijl je ook de kans krijgt om historische bezienswaardigheden, lokale winkels en restaurants te verkennen. Deze route en een andere bloemenroutes vindt je hier. Van het Valerius Boutique Hotel naar de Keukenhof is ongeveer 40-45 minuten met de auto.


Tips voor het verkennen van de tulpen- en bloembollen-routes

  • Ga vroeg in de ochtend of laat in de middag op pad, wanneer het licht het beste is voor het maken van foto's.

  • Neem een ​​picknickmand mee en geniet van een picknick tussen de bloemenvelden.

  • Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, het kan koud zijn in de vroege ochtend of late middag.

  • Respecteer de bloemenvelden en blijf op de paden, zodat je de bloemen niet beschadigt.

  • Wees bereid om te stoppen en te parkeren langs de route om de bloemen van dichtbij te bekijken of foto's te maken.

Kortom Noord-Holland kun je genieten van de prachtige kleuren van de tulpen- en andere bloemenvelden tijdens de lente en begin van de zomer. Of je nu een fan bent van tuinen, fotografie of gewoon op zoek. Een heerlijke plek om te overnachten is het Valerius Boutique Hotel in het hart van Noord-Holland. De meeste routes kun je zowel wandelen, (elektrisch)fietsen en delen met de auto.

Comentarios


bottom of page