top of page

Wat is een Boutique Hotel: 6 kenmerkenWe krijgen zo nu en dan de vraag wat is een Boutique Hotel: “Maken jullie onderdeel uit van een keten?”


Er geen strikte richtlijnen zijn voor wat als een "Boutique hotel" kan worden beschouwd, Elk hotel mag zich Boutique Hotel noemen. Echter hebben de meeste van hen verschillende kenmerken die u gemakkelijk zou kunnen herkennen.


Betekenis van Boutique

De eenvoudigste definitie van wat een Boutique hotel is "een klein, verfijnd en modieus bedrijf of etablissement".


Dit betekent simpelweg dat een boutique hotel een luxe en uniek hotel dat niet tot een hotelketen behoort. Deze hotels zijn verfijnd en stijlvol, vaak kleinschalig, populair in grote steden en scoren hoog in kwaliteit.


Er is geen strikte definitie als het gaat om het beschrijven van Boutique hotels. Ze vertonen echter meestal gemeenschappelijke kenmerken die een duidelijk kenmerk aan dit soort eigenschappen geven.


In vergelijking met gewone hotels zijn Boutique hotels over het algemeen kleiner, intiemer en hebben ze meestal een sterk artistiek gevoel en focus op design.


Bovendien ligt de aantrekkingskracht op de veelbelovende diensten, Instagram-waardige plekken en decors, evenals op de locatie.


Een geschiedenis van Boutique hotels

Vanaf jaren 50 namen hotelketens snel toe. Decennialang domineerde zij de markt door onder andere via franchises snel nieuwe hotels te open in verschillende steden.


Hoewel er al veel eerder pogingen waren om een unieke hotel concepten aan te bieden begon pas in de jaren tachtig de opkomst van de Boutique hotels. Eerst vanuit de grote steden zoals New York City, San Francisco en Londen. Dit is tot op de dag van vandaag doorgegaan, waar hotelketens nu zelfs investeren om sub-merken te creëren die tegemoet kunnen komen aan fans van Boutique hotels. Aan de andere kant laat dit ook zien dat dit segment in de branche echt tot bloei is gekomen en dat het niet snel zal verdwijnen.


6 kenmerken van een Boutique hotel

Hoewel er geen strikte eisen zijn als het gaat om het creëren van een Boutique hotel. Volgende meeste hotels wel enkele richtlijnen die hen helpen om in deze categorie te vallen.

Hier zijn de meest opvallende kenmerken van Boutique hotels:


1. Kleiner van formaat

Boutique hotels zijn meestal klein van formaat, ergens rond de 8 tot 30 kamers, maar groter komt ook voor. Bovendien hebben de meeste ook suites beschikbaar.


De meeste Boutique hotels opereren onafhankelijk, hoewel grotere ketens ook beginnen te investeren in het creëren van hun eigen hotel.


2. Persoonlijk

Vergeleken met traditionele hotels, richten Boutique hotels zich op hun individualiteit. Dat doen ze door veel aandacht te besteden aan design en details, en door gepersonaliseerde ervaringen voor hun gasten samen te stellen.


3. Uniek van karakter

Boutique hotels streven er meestal naar om een onderscheidend kenmerk in hun ruimte te creëren. Hoewel er geen strikte regels zijn dat een Boutique hotel stijlvol en modieus moet zijn, is dit meestal een van hun meest onderscheidende kenmerken.


Hun aandacht voor detail en hoe ze veel belang hechten aan design komt voort uit de wens van Boutique hotels om uniek te zijn.


Om uniek te zijn, gebruiken de meeste Boutique hotels hun kennis op het gebied van design en cultuur om een gedistingeerde persoonlijkheid voor hun ruimtes te creëren.


Boutique hotels hebben bovendien over het algemeen een eigentijdse, chique en stijlvolle uitstraling. Ze neigen naar het bieden van elegantie en luxe zonder overboord te gaan met hun prijzen.


4. Besteedt veel aandacht aan vormgeving

Het ontwerp is een van de gemakkelijkste manieren om unieke kenmerken te creëren. Daarom besteden de meeste Boutique hotels echt aandacht aan het perfectioneren van zelfs de kleinste details van hun ruimte.


Meestal combineren ze interessante architectuur, artistieke meubels en spelen ze door decors om een personage te creëren.


Soms spelen ze ook met thema's die door het hele hotel lopen - of het nu gaat om eigenzinnige details, is het typische ontwerp dat de meeste volgen een eigentijdse, chique en stijlvolle sfeer vermengd met persoonlijkheid.


5. Gepersonaliseerde diensten

Omdat de meeste Boutique hotels kleiner zijn, kunnen ze hun gasten ook meer persoonlijke service bieden.


Traditionele hotels er meestal op uit om hun gasten ongelooflijk luxueuze voorzieningen te bieden om een unieke ervaring te creëren; terwijl Boutique hotels zich richten op het samenstellen van diensten en aanbiedingen om die ervaring voor hun gasten te markeren.


Ze aantrekkelijker dan ooit maken voor reizigers die een plek willen ervaren die zo authentiek mogelijk is.


6. De gasten

Er is ook vaak een enorm verschil als het gaat om de markt die ze bedienen.


In vergelijking met traditionele hotels die zich richten op het grote publiek, neigen Boutique hotels meestal naar reizigers die van "hippe" en "stijlvolle" dingen houden.


Hun gasten variëren meestal van millennial tot babyboomers die genieten van een creatieve en Instagram-waardige ruimte.


Ze richten zich meestal ook op reizigers uit de middenklasse die graag willen genieten van de privacy, rust en luxe van een hotelverblijf zonder al te veel geld uit te geven. En de prijs is meestal afhankelijk van de locatie en voorzieningen van het hotel.


Wat is het verschil tussen een Boutique hotel en een gewoon hotel?

Boutique hotel biedt gasten een luxere ervaring in vergelijking met een regulier hotel. Ze zijn uniek, stijlvol en ze richten zich op comfort en rust. Gasten geven de voorkeur aan een Boutique hotel omdat ze de beste hotelervaring bieden.


Vergeleken met traditionele hotels, richten Boutique hotels zich op hun individualiteit en het creëren van hun eigen karakter. Dat doen ze door veel aandacht te besteden aan design en details, en door gepersonaliseerde ervaringen voor hun gasten samen te stellen.


Kortom

Boutique hotels zijn enkele van de beste plekken om te verblijven tijdens het reizen.


Het is een perfect compromis als je liever je eigen ruimte hebt, niet graag in een slaapzaal verblijft, of als je niet het budget hebt om uit te geven voor 5-sterrenhotels.


Boutique hotels bevinden zich ergens in tussen midden en luxe segment en bieden luxe en comfort, geweldige voorzieningen en persoonlijke aandacht, maar met een redelijkere prijsklasse.


Tot ziens
Comentários


bottom of page